Super Smash Bros. Nu ook voor onderweg!

Category: Games Comments: No comments

images

Na 6 jaar dacht Nintendo dat het eens tijd werd om weer een nieuw spel te ontwikkelen dat er zeker voor gaat zorgen dat je nog vele ruzies met je vrienden moet oplossen. Namelijk,  de nieuwe aanwinsten voor de Super Smash Bros.- familie, Super Smash Bros. 3DS en Super Smash Bros. Wii U! Voor de Nintendo 3DS en Nintendo Wii U natuurlijk, want dat had niemand door…

Voor dit artikel ga ik me vooral focussen op de 3DS versie van het spel, vooral omdat dat, op dit moment, de enige beschikbare versie is. De Wii U versie komt eind November dit jaar pas uit in Nederland. Maar ook omdat het een redelijk bijzonder spel is: Het is namelijk de eerste Super Smash Bros.-game dat je gezellig mee kunt nemen in je broekzak!

Het was een risicovol besluit van Nintendo, want een chaotisch en hectisch spel als SSB  als handheld game ontwerpen is makkelijker gezegd dan gedaan. Het spel moest namelijk niet te druk zijn, nog steeds vertrouwd te spel

en zijn en er natuurlijk goed uitzien. Maar serieus, dat hebben ze geweldig gedaan.

Als een handheld heeft het spel geen handicap of iets dergelijks. Het feit dat het 3DS-schermpje vele malen kleiner is dan je gebruikelijke Tv-scherm staat niet in de weg voor een fijne ervaring. Het is enkel een kwestie van wennen, en dat doe je erg snel. Het scherm is niet te druk en alle chaos die zich afspeelt is gladjes te volgen.
De controls van het spel zijn niet anders dan wat je gewend bent en voelen fijn en vertrouwd aan. En als dit wel storend of vervelend zou kunnen zijn, heb je de mogelijkheid om de controls te veranderen naar jouw wens.
Het enige nadeel wat ik kan vinden in dit spel is dat het misschien te veel lijkt op zijn oudere broer, Super Smash Bros. Brawl voor de Nintendo Wii.  Sneaky trucjes en nieuwe manieren om het spel te kunnen spelen zul je helaas niet veel vinden. In principe is dit niet zo’n grote ramp, maar dit was wel een goede kans voor Nintendo om het spel uit te kunnen breiden. Het gevoel dat ze deze kans erg hebben gemist is gewoon groot bij mij.
Waar we Nintendo wel voor moeten bedanken, is een grote hoeveelheid nieuwe speelbare personages. Natuurlijk zullen de bekende Mario, Link en Kirby je eeuwig trouw blijven, maar geef de unieke nieuwelingen zoals Megaman, van de Megaman series, en The Villager van de Animal Crossing series ook zeker een kans.
Je kunt zelfs spelen als de trainer van Wii Fit. HOE COOL IS DAT?
Je kunt nu ook als je eigen unieke Mii spelen! Je kiest wat voor vechter je Mii zal zijn, bijvoorbeeld een zwaardvechter , en kiest zijn eigen speciale aanvallen uit.  Verder heb je ook de mogelijkheid om je Mii’s verschillende kledingstukken en uitrustingen te geven, om dat gevoel van originaliteit volledig te maken.

Voor nieuwe spelers die geïnteresseerd zijn in deze serie, zou ik toch aanraden om te wachten op de Wii U versie.  Hoe fijn het spel voor de 3DS ook is, het blijft slechts een handheld game. Om optimaal van de serie te kunnen genieten moet je het spel wel op zijn best zien. We weten nog niet precies hoeveel de Wii U versie van de 3DS versie zullen verschillen, maar het is overduidelijk dat de 3DS versie slechts een ‘’wacht even op het grotere project’’- spel is.

Dit spel is echter aan te raden aan iedereen die van de serie houdt en een 3DS heeft! Het is een fantastisch spel om eventjes te spelen als je verder niks te doen hebt. Gewoon rustig een potje Super Smash Bros. in de auto spelen op weg naar je oma, het klinkt gewoon te mooi om waar te zijn. En nou maar wachten op die Wii U versie…

Veel plezier met van je vrienden verliezen, of met het verliezen van je vrienden!

Geschreven door : Cansel Sert

Tags:  , ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>